si comel

salam..
ni la si comel saye...



daaaa..


hepi bday to me


Salam..1stly nk mintak mahap sbb dh lama gila blog ni x update..haha..x smpat pun ade, malas lagi la ade...xpela, lgpun bkn ade org nk baca pun kn..sronok sorang2..
Eh, tgk tajuk entry...wahh, bday kali ni paling best sbb dpt meraikan bsama anak yg genap 4 bln arini jgk..yeayy..kitorg x clbrte pun tp aku dpt kek dr abg walopun cup cake jer..jer?..igt sng dia nk wat seprais2 cmtu..hehe..neway,tq abg...luv u..
Memandangkn gmbo bday2 xde, kite letak gambo abdul haq 4 bulan today...muahhh syayang ummi...


daaaa...

Published with Blogger-droid v2.0.9

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Salam..ahaks, terlmbt wish plak..maklumla dlm pantang ni mcm byk bnda x smpat nk buat...termasukla nk update entry...
Alhamdulillah, aku telah pun melahirkan seorg bayi lelaki secara czer pd 6 ogos aritu..arini dh 15 hari abdul haq di sisi ku..anugerah yg terindah dari Allah s.w.t...dptla kmi beraya bertiga thn ni...
So, sempena raya ni kami bertiga ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin

Published with Blogger-droid v2.0.6

salam ramadhan

salam...
selamat berpuasa utk semua yg mengenali diri ini...


daaa...

WW:lama tak citer psl hannah

salam..lama x citer psai ank sdare aku nih..dh bsr pun, dh leh jln, gg dh byk...ooppss, entry wordless la..tgk gambaq je la..





Published with Blogger-droid v2.0.6

speechless wednesday..haha..boley gitu..?

salam...


mau tak speechless..dapat hadiah dari MIL...tq mak...daaa


Published with Blogger-droid v2.0.6

bila nk rajin tah..

Salam..asik2 nk citer malas update blog jer, bila nk rajin tah..perut pun dh mkin sarat tp still jalan laju lg..smpai kna tegur dgn ayah la soh jln pelan sket..hehe..dh 7 bln bdn msih ringan..masih boleh berjalan2 lagi...masih boleh ke sana sini, masih boleh wat kerja umah lg...alhamdulillah..sbb aku nk try melepek tido mesti x jadik...nk tido siang pun x ngantuk...mungkin sbb malam dh tido awai kot...bgun pg pun segar, xder le kata nk sambung tido ke hape...apa2 pun semua tu rezeki dr Allah s.w.t...lps2 nih xtau lg bahagian aku cemana...hanya yg mampu aku lakukan berdoa setiap hari kpd Allah s.w.t agar segalanya dipermudahkan..Aminn...

Published with Blogger-droid v2.0.4

WW:SE W8 WALKMAN

Thanks abg, luv u...


Published with Blogger-droid v2.0.4

test update gna SE W8 Walkman

salam syg dr ku utk anda smua..knapala aku mlas sgt nk update blog ni yer.aku pun xdak jwpn sbb niat nk update tu slalu ada tp bila smpai dpn ntbook ni niat suci murni td trus ilang..hmm,nsb blog ni la dpt tuan cmni..skrg ni rjin sket la sbb bru dpt tpon bru,nk try la best ke tak..hehe..lmbt la sbb bru nk bjinak2 dgn touch qwerty ni..fuhh..berpeluh gak..haha..nti update len...daaa

Published with Blogger-droid v2.0.4

4 tahun sudah...

salam...arini 1 mei...biasala ambik masa nk update entry...tp utk tarikh ni janji pada diri sndiri nk update gak walau apa pun yg berlaku...hikhikhik....apalagi sempena ulangtahun perkahwinan aku bersama suami tercinta la...herm,...4 tahun sudah...mcm2 dah kami harungi bersama, suka duka, pahit manis, gelak tawa...sungguh meriah hidup kami...dan untuk masa2 dpn, kami mengharapkan kami sentiasa trus sayang menyayangi, kasih mengasihi dan terus bahagia hingga ke syurga...lebih2 lagi dgn ketibaan si kecil kami dalam 3 bulan lagi...ohh, x sabarnya untuk menjadi ibu dan bapa..semoga kami terus bahagia....celebration?...mestila ada....kejap lg nk p celebrate...yg tu nanti aku citer esok2 k...daaa




Happy Birthday Hannah Qaisara

salam...sori sayang maknjang...dkt sminggu bru mkjang nk update citer psai bday hannah...nk wat cemana, mkjang x sihat sgt, hannah pun paham kan...ok, meh kite stori psai bday hannah pd hari jumaat yg lalu...bday hannah jatuh pd hari jumaat bersamaan 20 april 2012...dh setahun anak sdare mknjang yg comey nih...walaupun x brapa nak kat mknjang, mknjang xkisah pun sbb mknjang tetap syg smue anak2 sdare mknjang...lagipun mknjang akan lahirkan sepupu utk kamu semua nti...hehehe..berbalik citer psai hannah yg dh berumur setahun ni hannah smkin cerdik dan pandai, pandai salam, pandai sayang org, pandai lambai org,pandai flying kiss, pandai tunjuk gigi n gusi, gigi dh ada beberapa batang, jalan je belum lg (takpe, pelan2 k)...ok, sempena bday hannah tu ibu n walid dia ada la wat majlis makan2 ptg tu...jom layan pic bday hannah...

kek bday hannah yg comel mcm hannah

makanan pada hari kejadian

hannah bergambar dgn keknya

hannah bersama ibu dan walidnya

cubaan hannah memakan kek

hannah x suka kek sebenarnya...yg dia suka ialah......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mandi kolam a.k.a main air...

so, inila entry hutang maknjang pada hannah...
sempena hannah dh berumur setahun ni, mknjang doakan hannah semoga panjang umur, murah rezeki, cpt besar, jd pandai n bijak, jgn asik nangis, jgn nakal2, jadila anak yg solehah dan baik pd ibu dan walid...akhir kata maknjang sayangggg sgt kt hannah...muahhhh...daaaa 





entry segar di pagi hari

salam...waaahh, arini smgt nk update blog dtg pagi2...kalau idak asik malas jer, maklumla arini bgun pagi2 badan x sakit, kepala x pening, lapar pun x sgt sbb smlm dh telan banjo at 1am...hiihihih...alhamdulillah...smkin hari smkin sihat....sbnarnya byk citer nk citer tp bila dh ngadap netbook nih tibe2 jd blur, tp kali ni tidak lg..byk dah berhutang entry dgn sdare mare...dgn nuffnang pun (kang mrajuk xnak bg duit poket plak kang)...sblm start entry2 hutang tu jom pegi bersenam dlu...aku bersenam kat dapur jer, masak air, buat air, kemas pinggan mangkuk then 'menyorok'...nti kita sambung k...daaaa

entry malas

salam...selamat bulan baru april...fuhh, betul2 malas aku nih...tp nk wat cmner trimester ke2 ni penat sket, kesihatan kurang memuaskan...dh msuk april bru terhegeh2 nk citer peristiwa2 bulan mac lps...patutla earning nuffnang x naik2...kuikuikui...k la, byk gak peristiwa di bulan mac lps...aku dpt jalan2 di sp, celebrate bday mak ayah, dpt cek dr nuffnang (tq nuffnang), da start kumpul brg baby, shopping blom lg naaa, hannah dh laju merangkak, blajar berdiri n bertatih serta pandai syg org n lambai...so, apalagi layan gambaq je la...
kebakaran di tgh2 hiway menuju ke sp

model x kene bayaq

dpt mkn tutti frutti yg sdp, enak dan lazat

nureen sdg ralit menikmati TF

begitu jugak diri ku (kelihatan kakak ku nk p ambik lg semangkuk TF)

nureen kata 'awat sdp sgt, x ckup smangkuk, nk p beli lg semangkuk)

beli lg smangkuk n mkn dlm keta


balik rumah tgk2 cek dh sampai

hannah belajar berdiri

celebrate bday mak ayah di rumah saje mkan 3 hidangan di bwh


n lastly kumpul brg baby sampai penuh 1 container nih...kumpul means kutip baju2, lampin2, barut2, mittens n booties lama anak2 sdara...alhamdulillah xyah beli dah byk2...(cerita lanjut di sikecikpuananna.blogspot.com)


sampai jumpa lagi...daaaa...

cek dh smpai

salam..alhamdulillah dh dpt cek dr nuffnang 

(x byk, jgn rompak)

mcm biasa masuk tabung baby...boleh le jugak tmbh2 wat beli brg2 baby nti...tq nuffnang...tgu nk cashout kali ke-2 plak...bila la agaknya ya?...daaa

status glitterati jadik ahli biasa??...

salam...terkejut bukan kepalang arini (huhu, kepalang tuu)..tetibe jenguk nuffnang pg ni tgk2 status jd ahli biasa...


dh tak glitter la blog aku...terus jd gelap gelite...huhuhu...psaipa eh?..aku ni bukan tau sgt psai ni...mmgla folower tak ramai, entry pun tak menarik tp takkan tu sbbnya...bru je baca blog cik epal tentang keterujaan dia tadi...aku plak yg dirundung malang...rezki org tak sama kan...takpela, tp perlu ke aku menulis kpd nuffnang tentang situasi ini...tp mcm wat malu jer...org lain takpela nk komplen, earning riban2...herm...tgkla cemana nti...sabo je la...daaa

hannah belajar merangkak

salam...hannah dh 10 bulan lebih, entry sblum ni citer dia dh leh duduk...now ada vid dia belajar merangkak...vid ni ada la dlm 2 mgu sudah...skrg ni dh laju dah pun...jom kite tgk budak comey itu....

video
kalau dpt dgr background audio die bunyi hujan lebat siap ada guruh lg.....daaaa


akibat kemalasan dan kelupaan

salam...huhuhu..dh masuk mac, tetibe tringat 1 entry x update lg...entry psl 1 peristiwa yg penting dlm keluarga kami...tentang pernikahan my SIL...sori pja, sjak2 ni k.jang jadi malas n lupa...maklumla tgh excited nk tgu org ke3 nih...hehehe...tp rasanya xyah citer lelebih kot...kite layan gambo je la...

gambar 1st harusla dgn tuan punya blog yer....

pernikahan my SIL dgn jejaka idamannya berlangsung pada 11 feb aritu...

dgn jejaka idamannya, Farid

dgn mak ayah 

dengan mama ayah Farid 

semoga perkahwinan mereka kekal bahagia hingga ke akhir hayat...tabah menghadapi segala rintangan maklumlah PJJ...sabar melalui dugaan...akhir kata, jadi isteri yg baik dan solehah k...miss u, x sabar tgu raya...leh raya ramai2...baby pun keluar time raya nanti....daaaa


wordless wednesday::hannah dh pandai duduk, dh 10 bulan dh pun....

salam...


daaa...
p/s: nanti aku uplod vid dia belajar merangkak plak...

dah cash out...

salam....sesaje nk peringat diri sendiri kata dh cashout nuffnang smalam...nanti dpt la cek tu kan...hihihihi....ala, x byk pun tp leh la tambah masuk tabung baby...sikit2 lama2 jd bukit....so, nuffnang dh kembali ke angka kosong...bila plak nk bertambah nyer, maklumla malas nk update, folower x ramai, nasib ko la labu....k la, daaa...
salam....macam x percaya ja entry kali ni xdak tajuk tp xpala...malas nk pikir...kikiki...sejak 2 menjak ni kemalasan melanda diriku ini...tp rajin plak create blog bru nooo...mestila ada blog baru yg mcm aku ckpkan kt entry lps...special for my little baby...tp blog tu pun tersadai jugak utk beberapa waktu...nk wat cmna, kesihatan kurang memuaskan...trimester pertama x abis lg...sakit pala la, demam la, x lalu mkn la...nasib baik xdak muntah2 teruk...baik anak ummi kan...hehehe...so secara rasminya blog tu boleh dah kalo nk terjah...
url dia http://sikecikpuananna.blogspot.com/ ...bolehla kalo nk jenguk2 my little baby tu...kecik lagi pun....k guys...daaaa

epi bday abg

salam..hari ni harinya...



epi bday abg yg ke-31...smga pjg umur n murah rezki...smoga sentiasa menjadi suami dan bapa yg baik dan penyayang...smoga kita berbahagia hingga ke akhir hayat bersama permata hati kita yg akan tiba ke dunia bulan 8 nanti...love u forever n ever...muahhh


epi niu yer

salam...


mengenai  blog baru tu dah ada sbenarnya, aku dh update beberapa entry dah tp rasanya mcm belum masanya lg utk aku launchkan blog tu...biarla dia jd private blog utk sementara waktu...bila tiba masanya nti aku akan war2 kan ke seluruh dunia...tudiaa, budget mcm J-LO nk baca ja blog aku...kalo dia baca pun sure x paham punya...hahahah..4 now, daaaaa...



wordless newyear ~ hannah yg suka sengih

salam...

selain suka sengih, dia suka jerit2.....


 
Puan Anna's Love Zone Blog Design by Ipietoon