special 4 nureen

salam...aritukan ade citer psai hobi baru tu...skrg dh slow sket cuma siapkan yg dh janji kat nureen jer...tgk je la gmbr di bwh...mud nk citer xder la sbb tgh risaukan keadaan atok ayah di muar..


setelah siap ditampal di muka pintu...suke nureen yer...

that's all....daaaa

cengei dah mati

salam...ok ke tak aku mengoffer diri aku sendiri untuk buat entry pasai cengei nih...sampai arini tuan dia tak buat-buat lg entry ni..maybe tgh bersedih lg kot...alkisahnya ada 2 ekoq kucing terbuang depan rumah...then tuan dia ni ambik la bela, bg susu, bg makan, bg nama...sekoq comey, sekoq cengei...satu hari tu kucing2 ni len mcm jer tgk...mcm demam jer...takkan nk bg 100plus mcm kambing maklang minum tu kan...so mcm biasa bg susu n makan...dan ari jumaat lepas sekor pada kucing tu telah pun menemui ajal..yg cengei tu la...tringat mula2 jmpa cengei tu mmg cengei,..buat bunyi2 bg org takut, nak gigit la..tp lps tu cengei yg paling baik dr comey...skrg cengei di dlm tanah di bwh pokok limau purut...babai cengei...mesti tuan dia bertambah sedih ni...tp skrg tuan dia amat sygkan comey...comey pun apalagi, ngada2 la...nk tidoq celah ketiak jer...selamat tinggal cengei...daaaa

cengei (kiri) & comey (kanan)

i wan nobadi nobadi batchu

salam...tgh2 xde idea ni godeh2 file gambaq budak2 nih jmpala video2 depa nih...gigihla download microsoft movie maker nak edit2 sket...sajala nk publish kt sini klu x dok terperuk dlm pendrive nih sapa pun x tengok...hehehe...td dh upload video adam dgn senyumannya..skrg kita saksikan artis cilik ini plak...i wan nobadi nobadi batchu....

video

koreografer dia aku la (blajar dr youtube)..masa ni prektis sungguh2 tu..la ni nureen pun dh lupa step dh...tp asal aku tgk balik vid dia ni mesti aku tergelak sbb tgk lentok badan dia menari sungguh seksi...hehehe...nureen jgn marah maknjang tau maknjang publish vid nureen ni suka2 ja...nanti maknjang letak vid nureen yg sessi bercerita tu plak k...miss u...daaaa

senyum si adam

salam...senyummmm...ceh macam nk snap gambar jer...perkataan yg slalu aku gunakan bila nk snap pic org....klu pic kucing ka pokok ka buah durian ka, xkan nk soh dia snyum plak kan...mungkinla depa snyum tp hanya Allah yg tau..dah tu kuar plak lagu senyum yg agak catchy dan amat menghiburkan aku...sblom aku tahu kewujudan lagu tu, anak menakan aku yg tau dulu..siap nyanyi2 dlm keta...aku kata lagu apala dak adam ni nyanyi...maknjang x paham sepatah hagham...masa tu la, la ni tau dah la lagu ni...hihihi...dengar yer dia nyanyi...tp comey la dia...muahh sekali kat adam...

video

so, enjoy dgn vid adam bersama kak nureen nih...daaaa

*nantikan video nureen 'i wan nobadi nobadi batchu'....

arrgghhhh!!!!

salam...hahaha..dlm dok menjerit arggghhh pun leh bg salam lg..alhamdulillah....masih ingat Allah...pasaipa aku menjerit?..hilang akal pa?..dak aihh...xdak psaipa aihh sj nk menjerit...ni sbb 1 benda ni la,..dia xmau mai plak di kala aku tgh free dan percuma ni...kang aku menjerit slalu2 sgt MIL n FIL aku terkejut plak, wadehey menantu aku ni, dah nk jd hantu ka?...hahahah..(padahal mmg hantu sket2 pun...pja, kamu diam2 tau)..kikiki...benda apa dr td yg aku bebelkan nih...sbb benda ni la blog aku jd x berinfo, menjadikan post2 x bernas dan bijak, menunjukkan betapa biasa-biasa aja hidup aku...mmg la biasa, blog pun biasa-biasa aja...dah2, tamau panjang2 melalut...diminta Mr and Mrs Idea dtg kepadaku scpt mungkin ok...belasah kang...(haaa, naik antu dh tu..)..k la, daaaa

Blogger Tag #3

salam...kita dh ada blogger ke3..sapa lg klu bkn diri aku sndiri la..setelah disuruh oleh FRB bru aku nk buat..ikut ati maleh ler nk buat...kikiki...tp buat jugak la utk tidak menghampakan blogger2 yg lain...ahakss...haa apalagi, tengokla jwpn2 kt bwh nih...

1. What is the most important thing in your life?
~~benda - purse, henpon, kamera
~~orang - suami tercinta dan seluruh ahli keluarga

2. What is the last thing that you bought with your own money?
~~aiskrim kulit pisang mat kool

3. Where do you wish to get married?
~~kawin tepi laut, tp x kesampaian...kawin tepi sawah pun ok...

4. How old do you think you will be permanently owned by your love?
~~hanya maut yang akan memisahkan

5. Are you in love?
~~ofkos..forever and ever

6. Where was the last restaurant you had dinner?
~~da lama x dinner kat luar...

7. Name the latest book that you bought?
~~sudoku

8. What is your full name?
~~SALWANA HANI BT ABU BAKAR

9. Do you prefer your mother or father?
~~mak then baru ayah...

10. Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
~~xdak kot...

11. Christina or Britney?
~~Britney

12. Do you do your own laundry?
~~saya yg masukkan baju2 tu dlm washing machine

13. The most exciting place you want to go?
~~cameron (x penah p...huhuhu), genting (for the 2nd time), indonesia or china (berangan nk p soping stok utk bisnes)

14. Camera or MP3 or Handphone?
~~apa jua jenis gadget aku suka ok...

15. Book I’ve read recently

~~Mastika

16. 4 songs I could listen to over and over again?

~~bruno mars songs

that's all...daaa



Wajah Kesayangan Hamba

salam...memperkenalkan inilah wajah2 kesayangan aku...ramai kan..???..semoga semuanya berbahagia bersama keluarga masing2 dan berada di bawah lindungan Allah s.w.t...Amin...


...daaaa...

Blogger Tag #2

salam...kita dpt jwpn dr blogger ke2 iaitu dr adik Pja, my SIL merangkap member tanam bunga...so, kita tgk jwpnnya sama2...

1. . What is the most important thing in your life?
~~erm thing n not person kn?so, rasanya hp n lappy...hehe

2. What is the last thing that you bought with your own money?
~~pabenda haaa...duit pn tgh xdak...haha..topup da la...aci dak?hehe

3. Where do you wish to get married?
~~niat ati nk bt kt tmn...ijau mata mmndg...hehe

4. How old do you think you will be permanently owned by your love?
~~abadan abada la...ngeee~

5. Are you in love?
~~definitely yup! (gatai) haha

6. Where was the last restaurant you had dinner?
~~klau take away aci dak?td la tapau kfc..hehe

7. Name the latest book that you bought?
~~alamak...awai2 sem dulu la...xingt dh...haha

8. What is your full name?
~~xmo habaq, biarlah rhsia...=p

9. Do you prefer your mother or father?
~~both =)

10. Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
~~ala..i xda minat kt spa2 la...

11. Christina or Britney?
~~dua2 xmau...haha =p

12. Do you do your own laundry?
~~nope, d washing machine did 4 me =)

13. The most exciting place you want to go?
~~laauuuutt!!!! n cameron =)

14. Camera or MP3 or Handphone?
~~suma nk...haha

15. Book I’ve read recently

~~ptg td la sepi tnpa cinta by damya hanna =)

16. 4 songs I could listen to over and over again?

~~i want 2 spend my lifetime loving u, u took my heart away, unbreak my heart n bunga angkasa =)

wokey..tq pja..daaa

Blogger Tag #1

salam...nampaknya kita dh ada blogger yg pertama menjawab soalan kaji selidik yg aku bg tu...so, check it out!!!...it's from FRB, the gorgeous + hot mama...miss u laah...daaaa

Hannah Today

salam...arini genap umur baby hannah 2 bulan 2 hari..aku mai jenguk dia hari ni...mcm besa la aku x lupa snap gambaq dia...dh pndai senyum dah...dan smakin tembam aku tgk..soooo cuteee...layan gambaq kt bwh k..sbb dia tgh tido tu...

asal maknjang dtg je dia tido, asal dia tido je maknjang dtg...

posing dgn kete sorong

hi maknjang...hannah comey x..??..ofkoz la syg...

tgh merenung masa depan

posing terbaik dr hannah

baru pas mndi..nak pakai baju

tgh mandi..skrg mandi dh x nangis lg...

erm..bestnya mandi pagi2...


lain entry pasai hannah...tunggu hannah besaq sket nanti k...time tu dh pandai main, dh kenai org...dh kenai maknjang..hehehe..4 now, daaaa

Bunga

salam...bunga oh bunga..ang minat bunga ke wana oiii...herm, bunga?...nak kata minat x le sgt..just ok-ok jer...tp psaipa blog ang byk bunga?..ntah, naluri kot bila tgk bunga rasa tertarik...hubby penah bg bunga kat ang ker?...x pernah sama skali..huhuhu..tp aku x kesah, kasih syg dia dh ckup....cheewahhh...sapa tanya soklan ni kat aku?..hehehe...aku bermonolog jer...aku sndiri yg tanya then aku sndiri yg jawab...nk tunggu korang tanya bila la mak jemah oiii....citer pasai bunga..aku dgn SIL aku ada tanam bunga kat depan umah ni...makcik kat umah ni bg benih...dh smigu kot tanam tp x nmpk apa2 lg pun..tp nti klu dh tumbuh bunga jd mcm di bwh ni la....

yg nih bunga makcik tu bagi...3 kuntum means i love u

cantik kan?..tunggu je la bila bunga kami tu nk tumbuh...ngeee...k, daaaaa.....

Mas Bruno, lagu kamu enak bangat!!!

salam...tgh2 mlm buta ni nk citer psai sorang tu..alaa..yg itam manis tu...comey gakla, genit ja org nya (boleh ke genit digunakan utk lelaki?)...sapa lg kalau bukan abg bruno mars kita (org indon panggei mas bruno)..ahahaha..buat ms skrg tgh layan lagu2 dia la...niat nk dgr semua lagu dia tp setakat la ada 3 lagu jer yg enak didengar..nak dgr jugak?..haa dengarla...tp klik sndiri la yer...

The Lazy Song


Grenade


Just The Way You Are

layan dulu eh...nti storimorimorninglori lg...daaaaa

Google

salam...wahhh, dh pukul 12 lebih..knapa blogger ni x tidoq lg?...slalu tidoq awai je dia...hehehe...mlm ni teman hubby main game so blogger ni ambik kesempatan la hapdet blog, maklumla time ni idea dtg mencurah2...pnjangnya mukadimah...nk citer psai Google..bukan spek mata menyelam tu tp psai search engine ni..prasan x google punya logo sntiasa bertukar2...tp yg mlm ni teramatla comey so aku ambik keputusan utk mengabadikannya dlm blog nih...ambik cpt2, takut x smpat..nak tengok?...hah tgk kt bwh nih...comey kan?...


maybe google ni tukar2 ikut occasion ke season ke ape ke....nanti mesti bertukar2 lg...x le cpt jemu kan tgk benda yg sama ja...hehehe..k la, that's all....daaaa

Kaji Selidik

salam...kat sini ada 16 soalan mudah..soalan ni aku dh pnh buat berkurun lama dlu..now, aku nk suruh la korang la buat...sapa yg sudi je la k...then klu x keberatan send la kt emel aku salwana_hani@yahoo.com, sbb pastu aku nk publish kt blog nih..sj 4 fun..xder niat apa2 pun...sapa sudi join la..k...k....daaaa

Soalannya:-

1. What is the most important thing in your life?

2. What is the last thing that you bought with your own money?

3. Where do you wish to get married?

4. How old do you think you will be permanently owned by your love?

5. Are you in love?

6. Where was the last restaurant you had dinner?

7. Name the latest book that you bought?

8. What is your full name?

9. Do you prefer your mother or father?

10. Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.

11. Christina or Britney?

12. Do you do your own laundry?

13. The most exciting place you want to go?

14. Camera or MP3 or Handphone?

15. Book I’ve read recently


16. 4 songs I could listen to over and over again?

Teringat entry lama

salam...tiba2 aku tringat psai entry lama aku citer psai 'my dream things'..ehehehe..herm..setelah setahun berlalu aku rasa ketiga2 benda tu aku dh dpt...tq for my lovely hubby la tlg belikan benda2 tu walaupun x serupa mcm gambar tp fungsinya sama ...utk lebih info, aku x dpt la laptop mcm dlm pic tu, just dpt netbook slps hubby upgrade Streamyx, okla tu dr takde kan...hehehe

dpt hp yg ada 3G (pasni nk sambaq yg wifi plak, x puas2 eh?)

dan dpt kamera digital kaler pink (yg ni paling aku suka)..

cukup puas hati la buat ms skrg..tq again for my hubby yg tercinta...pasni nk mintak external hardisk plak..kamera dh ada so pic nya berlambak2 la...mana nk store semua pic tu...pendrive 4GB x muat la abg...huhuhu...k 4 now, daaaa....

siap

salam...apa yg siap?...header aku nih...dr smlm aku dok nk bg center xbley2...dok senget jer...senget macam manih...hahaha..senget mcm manih ni 1 dialog dr filem Cun...lawak citer ni..aku layan citer dgn SIL aku pun dh lewat malam, dia la yg ajak tgk..dr ngantuk ilang ngantuk...hahaha...so, header aku pun dh ok leh la aku melayan marimar dgn tenang...k, bye 4 now...daaaa

akak aku da pindah umah

salam...citer ni citer baru..blom brapa nk basi lg la..citer akak aku dpt balik ngajar kt Kedah...kan main hepi lg dpt duduk umah sndiri...sblom ni ngajar Penang...bru seminggu ni je balik menetap kt umah baru dia, klu x singgah sat2 jer...nureen la paling hepi..aritu ajak aku decorate bilik dia, kitaorg tampal wall sticker yg mama dia beli n glow in the dark yg tokmak beli...sgt sronok smpai mlm tu tringin tido dlm bilik sndiri tp ditemani maknjang la kan...best kecik2 dh ada bilik sndiri, anak tunggal la katakan...layan gambo dia dok cewi bilik baru...


glow in the dark terlupa nk snap...brapa kali ajak maknjang bukak lampu tutup lampu nk tgk glowing-glowing katanya...kt bwh ni plak nureen dok melepak kt ruang tamu umah baru dia...


ni citer awai pndah aritu,..dgrnya akak dh beli tambah beberapa item kt umah dia...nantila aku p skali lg aku hapdet citer psai ni...aku bukan apa...sgt minat dgn hiasan dalaman...tp dulu x tercapai nak ambik kursus tu...huhuhu...

ok itu saja....daaaa

Marimar

salam....ketagihan citer marimar...berehat bersama kitkat pd pukul 3pm-4pm...selamat menonton...daaaaaa

hobi baru

salam...ni la hobi baru aku...selain ber-fesbuk aku suka buat benda alah nih...hobi ni aku blajaq kt tv..saja2 buat bila ada masa free...aku stat wat bnda ni kt perak la..smpat la aku wat utk 2,3 org kwn...skrg tgh wat utk anak sdara kesayangan (Nureen Zulaikha) aku plak..mintak buat nama dia nk letak kat pintu bilik kt rumah baru dia...nti maknjang siapkan yer nureen...
k...mcm biasa layan gambo....

rama-rama

love

for my hubby

untuk pengantin baru, Dayah

utk my lovely housemate, Tabby

new niece...

salam...ada citer lg nih..ce citer wana...haaa..nk citer la ni...dlm sebulan aku di Perak...aku dpt call dr the only one my adik, Aida Krieyda...dia bgtau dia da pregnant..aku sgt hepi sehinggakan menumpahkan airmata ..aku tumpang sronok dan bahagia utk dia...spanjang dia hamil tu ada la beberapa kali jmpa time aku balik Kedah la..sempatla aku tgk baby tu bergerak2 dlm perut dia...sgt menakjubkan..kuasa Allah s.w.t...setelah 9 bln n lebih beberapa hari my adik selamat melahirkan bayi perempuan secara caesarean pd 20 April 2011..dan telah menamakannya sempena nama glema ku ...hehehe...bangga sat sbb my adik mintak izin nk ambik nama nih...welcome to the world HANNAH QAISARA...sbulan slepas dilahirkan brulah aku dpt bertemu dgn anak sedara ku itu...pastu start la kamera aku kt tgn jer...dia tido ke, nangis ke, mandi ke, menyusu ke, semua aktiviti dia aku snap...jap g kite tgk gambo2 dia....ni anak sedara aku yg ke 5 sblah aku...klu sblah hubby dh 8 nak masuk 9...caya la...aku je blom rezki nk sumbang apa2...ahakss....k...layan gambo hannah....daaaaa




kawan-kawan Perak

salam...jumpe lg..maklum ler smgt bebeno nk menulih blog nih...tgh byk idea baik awok lepaskan..hehehe...dok perak setahun buleh juge le ckp perok sket2...
kat sini aku x ramai kwn..kwn2 aku akak2 n mkcik2 taska je la...lebih pada tu kwn2 hubby...aku pun join kwn dgn depa..mmg happening depa2 nih...best dpt kenai depa...ni la antara kwn2 aku di Perak...sgt merindukan mereka....

aku n kak ayu (sbln je dpt kenai dia,dia keja situ dh 5 thn)

dgn tenaga2 kerja Taska UK Permai ( Kak Liza, Kak Nor, Makcik, Kak Wan, Kak Mona dan Kak Maz)

bersama Afi Afiah, anak angkat bos

then mempersembahkan ni la kwn2 hubby yg happening serta pening yg sgt menghepikan aku di kala kesunyian di Perak nuuunnn..layan gambo nohh...


tu saja...daaaaaa...


semangat sudah mari + citer hijrah

salam...yeahhh...semangat mahu menulis blog kembali menjelma...doakan ia berterusan...ya..ya..ya...dia mari...ya Allah wana, sabar..igt Allah...astaghfirullah...ok, start balik...saya, blogger yg sudah mati kini hidup kembali dgn rasminya ingin menghidupkan kembali blog yg biasa2 aja ni dgn lafaz bismillahirrahmanirrahim...alhamdulillah, Allah masih bg peluang untuk aku berada di muka bumi ini...alhamdulillah...tq to my lil cuz Teha sbb soh hidupkan kembali blog nih...smgt membina nih...
nak start citer apa ek?..aku start citer penghijrahan aku dan hubby ke Perak pd 4 Julai 2010..2 hari sblm tu hubby dah p utk orientasi n dia dptkan kami sebuah rumah sewa..aku panggil rumah lakeview sbb blkg tu ada tasik tp aku x pnh p mlawat pun tasik tu sbb tgh ada projek pembinaan kondo The Haven kt tasik tu..

umah aku tepi skali kat tingkat 2, tepi umah ada bukit yg besar tu..

tasik ni la yg aku ckp...bgunan kondo tu tgh buat, x siap lg..ni imej gambaran bila dh siap nti

sebulan kt rumah rasa boring plak..hubby p kelas hari2..hubby soh mintak keje taska kt perumahan depan tu then bulan depannya aku start keje...4 bln aku keje sbg pembantu taska yakni menjaga baby 3bln-1 thn 1/2 bln...keje aku bg mandi, basuh pee n poo, buat susu, bg mkn, bg tido dgn mengayunkan buaian sepanjang masa...bukan aku wat sorang...gilir2 dgn akak tuu..akak mana..?

akak2 nih...kak ayu dpt kenal sbulan jer sbb dia balik kg, kawin...kak nor keje smpai skrg..aku syg dia mcm syg kt mak2 aku

antara baby yg aku jaga..zaim, kayreen n jijah...rindunya kt depa

pastu aku naik pangkat jd cikgu utk toddlers (1 thn 1/2 bln - 3 thn)...naik pangkat jer, gaji idok..hihihi..sabo je la...pun 4 bln aku pgg jawatan tu..masa jd cikgu nih pagi2 aku ngajor ler ABC, 123, nyanyi2, main2..pastu bg mkn then tido..diorg tido xyah ayun dh..tido atas tilam smbil minum susu...

ni la bebudak nyer..ade nakai, ada comey..rindu...rindu....

aku benti keja bln 5 sbb hubby dh xder kelas, tunggu exam jer...then pada 26 Mei 2011 kami berdua bertolak balik ke kampung halaman bersama selori brg2 rumah...



ada lg citer kat perak...yg ni dulu k...nti citer psai kwn2 kt sana plak...rindu mereka...daaaaaa

giler la...

salam...giler la baru skrg nk hapdet blog...pegi mana sblm nih?..masuk wad gila kot...ahahaha...isk..simpang malaikat 44...jwpn sbnarnya sblm ni aku malasssssssssss bangatttttt...x tringat pun ada gak kt blog nih...kesian kt blog aku...huhuh..
macam2 citer dh berlaku spjg aku abaikan blog aku nih...nk kumpui satu2 story ker?..xyah la ek..aku mls nk igt perkara2 yg berlaku..mcm kata mr. pramlee..brg yg lama hai usah dikenang...heheheh...hermm..now, aku n hubby ada kt jitra la..free la dlm masa 2 bln ni tunggu result hubby dpt posting kt mana..berdebor lak ghase...pindah ke idok???...xtau lg..just wait n see...k la..nti aku citer gak la psai kenangan aku n hubby selama setahun di Perak..huhu..tetibe rindukan rumah lakeview aku...daaaaaaaa
 
Puan Anna's Love Zone Blog Design by Ipietoon